Verhuizen naar het weeshuis. - Reisverslag uit Pietermaritzburg, Zuid-Afrika van Tinka en Lisette - WaarBenJij.nu Verhuizen naar het weeshuis. - Reisverslag uit Pietermaritzburg, Zuid-Afrika van Tinka en Lisette - WaarBenJij.nu

Verhuizen naar het weeshuis.

Door: Tinka en Lisette

Blijf op de hoogte en volg Tinka en Lisette

06 Maart 2007 | Zuid-Afrika, Pietermaritzburg

Als eerst weer bedankt voor jullie reacties, het is een goede steun voor ons.

Gister was onze laatste dag om uit te rusten, we hebben weer lekker bij het zwembad gelegen…en zelfs verbrand!

Vanochtend hebben we weer geshopt in de “Midlands Mall” Hier hebben we eindelijk een nieuwe camera kunnen komen. Dus…vanaf nu ook foto’s.

Deze dagen hebben we veel tijd doorgebracht in het weeshuis. We hebben erg vervelende klusjes kunnen doen: gordijnen uitzoeken (erg stoffig), kinderkleding sorteren (veel kapot of vies) en het weeshuis schoonmaken. Zodadelijk gaan we nog wat kasten beschilderen met mooie wolkjes en bloemetje. Dat gaat ons helemaal lukken met onze creativiteit, hihi!
Natuurlijk hebben we ook heel veel geknuffeld met de lieve zwarte kindertjes. Ze zijn zoooooooo lief! Als ze gaan huilen kunnen we nu nog snel weglopen maar dat zal vanaf deze week anders worden, dus dan moeten we nog even leren wat we kunnen doen! De namen zijn Zulu dus dat wordt ook nog even wennen. De staffmembers zijn erg aardig en vinden het fijn dat wij ze komen helpen. Hun Engelse taal is ongeveer net zo krom als de onze, misschien zelfs nog wel minder, dus zo slecht zijn we niet!

We gaan vanaf vandaag slapen in "the top house" en de oudere kinderen komen daar deze week ook te slapen. Deze kinderen zijn tussen de 4 en 8 jaar. Onze nieuwe huisgenoten!

Verder blijven we de weekenden bij Julie en Mark en zij zullen ons dan de rest van de regio laten zien. Ook gaan we binnenkort "hiken" met Jan, een Zuid-Afrikaanse man die deze uitstapjes organiseerd.

Als laatste nog wat vragen die we beantwoorden die we van de kinderen van Het Klokhuis (gr.6) gekregen hebben:
· Is het gezellig in Zuid-Afrika?
Natuurlijk is het gezellig, wij vermaken ons samen prima en de mensen zijn heel erg aardig voor ons. Ze vinden het allemaal erg prettig dat we komen helpen.
· Zit er een duikplank/glijbaan in het zwembad?
Nee deze zitten er helaas niet. Wel zijn er twee luchtjesbedje waar we lekker op kunnen zonnen.
· Lopen er ook dieren op het pad waar jullie lopen?
Nee jongens, sorry! We hebben "the big five" nog niet gezien. Wel lopen er grote spinnen, salamandertjes en vreemde vogels genoemd: haiuwah, ofzo!
· Is het een grote villa waarin jullie wonen?
Het huis van Julie en Mark is voor Afrikaanse begrippen niet extreem groot. Maar zulke huizen staan niet in Duiven, het zijn typisch Afrikaanse huizen!

Geniet van onze foto’s, het toestel was duur zat ookal hebben we nog aardig wat kunnen afpingelen.

• 09 Maart 2007 - 07:33

Monique En Herm:

hoi hoi dames
    goed hoor wat jullie daar doen het zijn idd schattige kinderen petje af voor jullie en nog veel suc6

• 09 Maart 2007 - 12:09

Niels:

Hai schat en lisette!
    ik zie net pas dat jullie 2 berichten erop gezet hebben. leuk om het te lezen en dat jullie het naar je zin hebben! niet stiekem zo'n kindje meenemen he!!
    we mailen/smssen!
    Heel veel liefs van mij!

• 09 Maart 2007 - 20:56

Danielle:

Hee meiden, echt goed wat jullie daar doen, heel veel succes nog. leuke berichten hebben jullie al achter gelaten. ik kijk uit naar de volgende.
    groetjes!

• 10 Maart 2007 - 16:19

Kirsten:

he meiden..
    Wat een avontuur zeg!!
    hele andere wereld. Gaat het goed met jullie?
    hier gaat het leven maar gewoon door. Vandaag een hele mooie zonnige dag. Dan krijg je wel weer zin in het voorjaar. Veel plezier daar. Enne leuke foto's hoor!!!!
    Groetjes.....

• 11 Maart 2007 - 16:36

Janneke:

Hartstikke leuk!!
    En wat een mooie kinderen.. Ik wordt spontaan verliefd... ;)
    Haha!Succes ermee.. xxxx jan

• 12 Maart 2007 - 12:37

Eva:

Nou jullie overdrijven niet met jullie schattig en lief! hihi. Goed te horen (lezen) dat alles goed met jullie gaat, En zo te zien hebben jullie ook niet te klagen over het weer! Het lijkt er des te meer op dat jullie een heerlijk avontuur tegemoet gaan. Ga lekker genieten. Leuk jullie berichtjes te lezen en om de foto's te zien. Veel liefs Eva