De laatste maand.
Door: Tinka en Lisette.
Blijf op de hoogte en volg Tinka en Lisette
05 Juli 2007 | Zuid-Afrika, Pretoria
Daarbij moeten we meteen even melden dat we per 30 juli niet meer op dit adres zijn. We vliegen dan namelijk terug naar Durban om daar op 1 augustus onze vlucht naar huis te nemen. Hier moet je dus even rekening meehouden als je nog post wilt sturen. De post doet er gemiddeld twee weken over.
Deze week hebben we lekker opgeruimd. Nu was dit niet altijd een pretje want er leefden veel ongedierten tussen alle rotzooi zoals kakkerlakken, muizen en zilvervisjes! Gelukkig waren we zo verstandig om mooie gele schoonmaakhandschoenen te kopen. Deze hebben we dan ook volop gebruikt.
We hebben zeker wel tien vuilniszakken met kapot speelgoed, oude werkjes van kinderen en vieze rotzooi weggegooid. Maar tussen deze rotzooi lagen ook veel bruikbare spullen. We vonden zo veel speelgoed dat we een hele kist konden vullen. Dit is nu de “buitenspeelgoedbak”. De kinderen vinden het geweldig om met deze “nieuwe” materialen te spelen. Het voelden voor ons al helemaal als het geven van een cadeau, terwijl het echte cadeau nog gegeven moet worden!
De juffrouw is erg blij met onze hulp, ze wist niets van de aanwezigheid van deze spullen. Voor zo`n grote opruiming heeft ze zelf geen tijd, omdat de groep kinderen zo groot is.
Het is maar goed dat we de spullen pas vanmiddag gaan kopen. We hadden anders allemaal nieuwe materialen gekocht die ze eigenlijk al hadden. Nu kunnen we dat geld ergens anders voor gebruiken.
Het weekend zijn we naar “Boardwalk” geweest. Een winkelcentrum a la Euro Disney. Hier zijn we met onze ouders ook geweest. Toen hadden we gigantsich noodweer. Nu we er heen gingen scheen de zon maar zodra we een stap hadden gezet in het winkelcentrum kwamen de grijze wolken. “Boardwalk” is ons niet gegund, haha!
Zondags moesten we helpen bij het Jazzfestival. Natuurlijk was er om 13.00 uur nog niks geregeld voor het optreden van 15.00 uur. Dus hebben we maar geholpen met boodschappen doen. We mochten zelfs met de auto weg. We hebben onszelf naar de supermarkt gereden en nog via de goede weghelft ook!
Nu is de laatste maand echt begonnen. We tellen de dagen al af om naar huis te gaan. Hiervoor hebben we een mooie Hollandse aftelkalender gemaakt!
Geniet nog maar van de foto’s want we hebben nog maar een paar verhalen te gaan!
05 Juli 2007 - 09:39
Paul:
Nog 1 maand en dan lekker terug naar Nederland! Terug naar wind, regen, hagel, onweer, wolken en 18 graden ;-)
Tot heel snel
x Paul -
05 Juli 2007 - 09:58
Niels:
Hey schatten
leuke foto's weer hoor!!
ik vind wel dat mijn aftel kalender mooier is!!!
ik ben ook al druk aan het aftellen!
tot snel
Heel veel liefs en een dikke kus!
Niels -
05 Juli 2007 - 10:36
Jamy:
Idd Niels, onze kelender is lekker veel mooier, nananana!HIHI! hoop dat ik ooitnog een sms krijg! haha geintje!
Dikke kus mij -
05 Juli 2007 - 11:47
10e En Lyd:
Hee meiden, wat een foto's weer, wat zijn het toch schatjes! Geniet nog van de laatste maand.. want terugkomen naar Nederland is heel fijn, maar ook vreemd! Ik heb wel zin om jullie weer te zien en lekker bij te kletsen! Have fun!
xjes! -
05 Juli 2007 - 14:53
André En Elly:
Hallo meiden,
Vandaag is je moeder en Tim naar Egypte op vakantie gegaan, dus als zij terug zijn dan schieten jullie ook al op.
Wij gaan de 18e juli naar Curacao.
We hopen dat jullie ook nog een paar mooie weken hebben daar in SA.
Groetjes, -
06 Juli 2007 - 11:41
Marco Chantal:
hai hai
nog even en dan is het zover.
geniet er nog maar lekker van,voordat je hier naar het trieste nl komt,we hebben nog geen zon gezien.
maar waarschijnlijk schijnt de zon als jullie hier aankomen,(laten we het hopen)
nou we tellen af,zie jullie snel kuzzz chantal marco -
06 Juli 2007 - 15:05
Anne:
Ey liset!
Wat mooie fotos weer.
Geniet er nog maar even van want voor je het weet is voorbij.aan de ene kant raar en aan de andere kant denk ook wel weer lekker om naar huis te gaan.
Voor het weer hoef je het niet te doen maar dat lees je al.het is hier echt kut wer lijkt wel herfst.
ik weet neit of je andere berichtjes nog lees want zoals ej weet ga naar kroatie hoop dat daarw at mooier weer is.
o liz weetje wat zo toevallig was zat stond in kroeg draaide ze ons zeilkamp nummer en daarna ons familie nummer.dat was wel raar.
Meid geniet nog even van maak nog mooie fotos en we zien me kaar gauw.
hele dikke kus van je kleine nichtje
(droomland droomland
oh ik ver- lang zo naar droomland
daar is steeds vree
dus ga met mij mee
samen naar `t heerlijke droom- land)Als je thuis bent dan zetten we hem op en dan gaan we kei hard mee zingen
met een lekkere borrel de bij.
06 Juli 2007 - 20:57
Pastoorvanarsschool:
hallo dames die slang is eng.en hier is vies weer zeg echt regen bah.maar jullie geluk om daar te zijn.maar geniet er nog van.groetjes briechell doeiiiii -
07 Juli 2007 - 09:03
Hanneke:
Wat gaat de tijd snel he? Ik heb genoten van jullie verhalen en foto,s. Geniet nog maar goed van alles. Veel plezier! Groetjes van Hanneke -
07 Juli 2007 - 16:37
Ans Mariet:
Hallo Zuid Afrikaanse ladys
Het is wel leuk de kalender, het aftellen is begonnen de dagen vliegen voorbij. De foto's laten weer van alles zien, wat zullen deze juf en kinderen juliie missen. Maar wij zijn weer blij dat jullie weer terug zijn in het koude kikkerlandje, brengen jullie de zomer weer mee, of nog beter stuur alvast wat deze kant op.
Blijven schrijven en aftellen tot gauw.
Groet Jan & Ans Mariet -
08 Juli 2007 - 18:33
Pastoorvanarsschool:
hallo meiden de vlag is mooi he.en de kinderen vinden de tijdschriften luek he.maar geniet er nog van want het is bijna voorbij toch of niet.maar veel plezier met de kinderen.en doe de groeten aan ze allemaal.groetjes briechell doei en tot snel weer. -
09 Juli 2007 - 09:39
Sandra:
Hey lisette,
Ja ja, over een maand ben je zekers in nl...Hopelijk neem je de zon mee deze kant uit..al schijnt ie nu wel lekker hier...
Hier nog steeds het zelfde als wat ik je via hyves heb laten weten..
Maar we laten de moed niet zakken...
En voor Jamy zorgen we ook nog steeds goed al gaat hij als het goed is vanavond voor ons zorgen...Gaan er eten!!
Dus dat zal wel goed komen..
Nog héél véél plezier daar
Ik denk dat als jullie weg zijn daar dat jullie echt gemis worden.
Aan jullie verhalen te lezen en fotos te zien doen jullie veel voor hun daar wat uiteraard erg super is voor hun.
Ook wij tellen af tot het zover is dat we elkaar weer ff in de armen kunnen nemen en de verhalen van je live krijgen te horen...
succes nog daar want nu is het echt bijna voorbij
dikke kus en knuf
Sandra -
09 Juli 2007 - 10:11
Karen:
Hey Tinka en Lisette!!
Het blijft leuk om al jullie verhalen te lezen en de mooie foto's te zien....Ik wens jullie nog heel veel plezier zo die laatste weekjes. Het zal zeker weer wennen voor jullie zijn om terug te komen in Nederland denk ik! Geniet nog even lekker daar!! Groetjes Karen Mariet -
09 Juli 2007 - 16:56
Pinky Voor Tinka:
Hallo Vrouwtje,
Hier even een berichtje van mij. Ja ja ook ik ben op Vakantie gegaan ik werd door je broer en moeder weg gebracht zonder dat mij vertelt was waarheen snik,snik.
Maar tot mijn grote verbazing ben ik in lui lekker land gekomen op mijn logeer adres.Eerst heb ik een hamam behandeling gehad massage, nagels knippen en lange haren knippen. Daarna mag ik bijna iedere dag buiten spelen in de tuin waar ik ook al 2 nieuwe konijnvriendinnen heb gemaakt. En dan dat eten smaakt zo geweldig lekker ik moet echt op mijn lijntje letten.
Dus vrouwtje maak je geen zorgen over mij alles is naar wens in dit 5 sterren resort, oh ja en dan nog dat geknuffel met al die mensen kinderen ze vechten om mij!!!!!!!!!!!!!!
Maar ik wil nog wel even kwijt dat jij mijn vrouwtje bent en blijft hoor, dus geniet nog maar even deze laatste weken en we knuffelen wel weer uitgebreid als je terug bent goed?
Dikke kus en knuffels jouw PINKY.
(en de Witjes)