Het weekend. - Reisverslag uit Pietermaritzburg, Zuid-Afrika van Tinka en Lisette - WaarBenJij.nu Het weekend. - Reisverslag uit Pietermaritzburg, Zuid-Afrika van Tinka en Lisette - WaarBenJij.nu

Het weekend.

Door: Tinka en Lisette

Blijf op de hoogte en volg Tinka en Lisette

13 Maart 2007 | Zuid-Afrika, Pietermaritzburg

Vrijdagavond hebben we de kinderen in "The bottom house" onze puzzels gegeven. Het viel ons op dat de kinderen erg veel stil zaten. Er staat een bak met oud speelgoed, maar hier wordt niet veel meegespeeld.
Dus leek het ons een goed idee om de puzzels te geven. Ze bevallen erg goed. Tot nu toe wordt er nog veel meegespeeld. Wij zijn wel steeds druk om de stukjes onder de bank vandaan te halen.

We hebben een erg leuk weekend gehad. Julie en Mark hebben ons de omgeving hier laten zien. Zaterdag hebben we van de zon kunnen genieten, nadat we naar de "Howick Falls" zijn geweest. Zondags hebben we rond gereden in "The Midlands Meander". Veel groen en bergen, soms hadden we het gevoel in Oostenrijk te zijn. Helaas geen wilde dieren gezien. Alleen heeft Tinka wel een aap gezien. Het leek ook nog een beetje op een kat, maar het was volgens haar toch echt een aap.

Tijdens onze tocht zijn we ook naar een wijnproeverij geweest. Dit was erg leuk, we voelden ons net rijke Fransen. De wijn was erg lekker. We lusten sinds nu ook Port!

Zaterdagavond, voordat we gingen slapen, zat er op het plafond een krekel. Nu zijn we beide niet zulke helden in het vangen van insecten. Dus riepen we Mark erbij. Alleen vloog de krekel net weg en waren we hem kwijt. Niet zo'n lekker idee voordat je gaat slapen. Maar we zijn de nacht toch goed doorgekomen. Zondagavond waren we weer op de kamer en kwam "Meneer Krekel" weer tevoorschijn. Met veel gegil heeft Tinka de krekel te pakken gekregen. Netjes in een bakje met de Revu (van Beer gekregen) afgedekt, hebben we hem buiten vrijgelaten.

• 13 Maart 2007 - 14:07

Paul:

tss, bang voor krekels ;-)

Have fun

• 13 Maart 2007 - 14:13

Lydia:

Hee meiden,

Wat zien de foto's er geweldig uit zeg! Jullie staan er goed op :) Goed hoor Tink, dat 'meneer krekel' nu lekker buiten kan lopen... Morgen vlieg ik weg.. ik heb alles ingepakt, ben er klaar voor! En het gekke is, ik ben nog helemaal niet zenuwachtig... heerlijk, ik heb er gewoon zin in! Meiden, heel veel plezier daar! Liefs

• 13 Maart 2007 - 14:21

Pastoor Van Arts :

halo, met groep 5.
    hoe gaat het.
    stuur ons berigjes.
    dankje wel voor de kaart.
    we vonden het leuk.
    hallo ik ben maxime en ik
    kom uit kongo en veel plezier!
    halo ik ben zjoer ik kom uit irak als je weer terug komt kom je dan naar ons toe mischien en ik wens je een hele leuke tijd.groetjes van jufwima en juf margret en ik.

• 13 Maart 2007 - 14:47

Marleen:

Hey zussie!

Bent al hard op weg naar een lekker kleurtje, zie ik! Kan het nu nog wel bijhouden met de zonnebank, maar dat duurt niet lang meer denk ik...dan ben jij een echt negertje!
    Leuk idee van die puzzles, zo te zien houdt het ze beter bezig dan die speeltjes waar je het over had.
    Mooie foto's ook! Leuk he, zo'n wijnproeverij en dan ook nog eens in zo'n mooie omgeving!
    Ik merk het wel, hoef me om jou geen zorgen te maken je vermaakt je prima!! Mooi zo!!
    Leuk dat je nog even gesmst had trouwens! Nou ik ga me weer klaarmaken voor werk..moet deze maand elke avond werken, opzegtermijn bij yucatan en bij stadscafe ook al begonnen.. Je hoort het wel, niet iedereen heeft het zo lekker als jullie! Gelukkig hebben sinds deze week wel weer een zonnetje!
    Tot het volgende berichtje maar weer, dikke kus je zus en gerrit! En natuurlijk ook aan Tinka!

• 13 Maart 2007 - 15:13

Marga:

Hee Tinka en Lisette,

Wat leuk al die foto's, ben iedere keer weer benieuwd wat jullie te melden hebben.
    Is het handig dat ik eens in onze winkel rondneuzel en kijk of ik nog leuke boeken of andere dingetjes voor de kinderen kan vinden? Dan maak ik gewoon een pakketje en stuur het op, maar ik heb geen idee of Nederlandstalige boeken wel handig zijn, nou laat het maar weten. Kan ook per mail marga@tomeyenverstegen.nl
    Dikke knuffel van ons allemaal uit Beusichem

• 13 Maart 2007 - 15:20

Monique En Herm:

hoi hoi

leuk hoor die foto's
    volgens mij ben je ook al aardig bruin lissete.Is het nu warm daar?

nou groetjes en lees wel weer die leuke spanende verhalen

• 13 Maart 2007 - 15:34

Fam Visser:

hallo meiden lekker aan het bruinen nu nog werken he niet alleen lol. leuke foto's mooie verhalen naar jullie zin daar? zo te zien wel veel plezier verder nog geniet nog maar van het zonnetje hier is deze er niet zo vaak
    groetjes

• 13 Maart 2007 - 15:42

Ellen:

Hallo lieve meiden.
    Leuke foto's weer, we hebben er met plezier naar gekeken. Voor allebei dikke kus van al het personeel van EuroSelectief.
    En heel veel liefs van mama en Ellen

• 13 Maart 2007 - 15:47

Sandra:

Hey Lisette,

Wederom weer erg mooie foto's.. Leuk idee ja voor die puzzels te geven en hopelijk raken de stukjes niet kwijt...hihihi...

En wat een top omgeving is het daar zeg..dat kan je van nederland af en toe niet zeggen..

Geniet er nog beide lekker van
    Groeten en een kus nog uit venlo

• 13 Maart 2007 - 17:19

Wilma Leewis:

Hallo die meiden, jij Lisette weet als geen ander hoe dol ik op kinderen ben, vandaar dat ik nog steeds transter ben van kinderen onder de tien.
    Maar deze kinderen op deze foto's slaan alles, wat een prachtige gezichtjes en wat een mooie oogjes, hier kun je dus er alleen maar voor zijn. Nu denk ik dat ik wel weet waarom jullie daar zijn. Geweldig.
    Maak er een hele fijne tijd van en ik zie jullie foto's en verhalen heel graag tegemoet.

groetjes Wilma

• 13 Maart 2007 - 17:50

Jamy:

hey meiden,
    zo te zien vermaken jullie je prima! en lisette je bent idd alweer erg bruin! krekels doen trouwens nog steeds niks, maar ja dan maakt je toch niks uit hihi! hou van je lieverd! dikke kus mij

• 13 Maart 2007 - 19:45

Tonnie:

Hoi meiden.
    Lek die foto`s en de verhaaltjes. Volgens mij vermaken jullie je wel.Geniet er maar van vooral van die blijde kindergezichtjes.

Groet Tonnie

• 13 Maart 2007 - 20:53

De Witjes:

Hoi Meiden,
    Wat een te gekke foto's en wat leuk om te zien dat de fotootjes zo mooi in de lijstjes passen Tink! Wij genieten van jullie berichten en zitten te snotteren bij de foto's van de kleintjes wat een poepies!
    En wat een geweldige krekel actie Tinka. Ik moet er niet aan denken zo een beest in je bed!
    Nou meiden blijf genieten hé! Dikke knuffels van ons.

• 13 Maart 2007 - 21:33

Arjanne:

Jullie houden ons goed up-to-date! Leuk!! En de foto's maken het helemaal compleet.
    Hier gaat alles nog altijd prima! Morgen rapporten schrijven en volgende week 10-minutengesprekken. Voor de vorm ook nog een keer intervisie deze week. Je hoort het al, jullie missen niets! Geniet er nog van en tot de volgende keer! xxx Arjanne

• 13 Maart 2007 - 22:18

Ed:

Hey
    Goed om te horen dat jullie t naar jullie zin hebben daar!! hier gaat ook alles goed ook lekker weer alleen 20 graden minder warm ofzo... groetjes Ed

• 13 Maart 2007 - 22:26

Reinhold:

Hoi meiden!
    Geweldig zo'n site.
    Opeens lijkt verweg heel dichtbij.
    Leuke berichten, prachtige foto's. Ik zie het wel, ik hoef me geen zorgen te maken. Het aftellen naar 8 mei is begonnen en we kunnen niet wachten om zelf te ervaren wat we nu zien. Ga zo door, veel berichten en foto's, dan blijven we goed op de hoogte. Doe de groeten aan Julie en Mark.
    Lisette, bedankt voor de kaart, hartstikke leuk!
    Groetjes ook van Jac.

• 14 Maart 2007 - 08:42

Anita:

Hey Tinka en Lisette,

Wat een geweldige foto's! Ben benieuwd wanneer "meneer Krekel" weer op bezoek komt, misschien neemt hij zijn familie dan wel mee haha ;)
    Echt leuk om al jullie avonturen te lezen!

Veel plezier!

Liefs, Anita

• 14 Maart 2007 - 10:29

Charelle & Olga :

hai hai :D
    fijn dat alles goed gaat
    lekker zon krekel in je kamer als je moet slapen hihih
    zijn telkens wel hele mooie foto's zeg!
    op de foto's te zien zitten die stoeltjes en hangmat wel lekker of niet haha ;)

veel plezier nog verder
    we horen het wel weer
    liefs olga en charelle

• 14 Maart 2007 - 13:32

Anne:

Ey nichie!
    Je bent indd al weer lekker bruin om jarloers van te worden.Wat een ontzettende leuke fotos.
    over die krekel he ik zou hem ook schijten heheh.
    toch altijd vervelend van die dieren.
    nou heel veel plezier nog kuz an

• 14 Maart 2007 - 14:38

Simone:

hey meiden , bedankt voor het kaartje ik zal het de rest van de familie laten zien ! fijn om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben, echt cool! tinka je krijgt ook een dikke kus van anjo, die kijkt ook elke keer weer mee naar de foto"s
    geniet er lekker van !!! groetjes en een dikke kus! simone

• 15 Maart 2007 - 00:46

Ans En Maarten:

hallo lisette en tinka,
    Leuk om elke keer jullie verhalen te lezen,en de foto,s te zien.
    lisette nog bedankt voor het kaartje ook namens oma .
    groetjes van ons

• 15 Maart 2007 - 08:35

Beer Yolanda:

Lieve Lisette,

Wil je even bedanken voor het leuke cadautje dat je voor yolanda hebt laten bezorgen.
    Foto"s zien er geweldig uit, schitterende natuur daar.
    Nou blijf genieten en foto"s sturen.
    groetjes aan Tinka en een DIKKE KUS voor jouw

• 15 Maart 2007 - 16:12

Ruald En Ellen:

He liset en Tinka,

Neeh hoor, ben niet jaloers op jullie bruine kleurtje. Ik ben stinkend jaloers. haha.
    Maar goed, we kunnen we mee leven en gun het jullue wel.
    Goed om te zien dan het goed met je gaat nichtje. En wat zijn die kinderen lief, zelfs de kinderen van mijn klas waren er stil van.
    Maar goed, weer genoeg gekletst (maar dat ben je wel gewend van je grote nicht) we wachten weer op de volgende foto's en verhalen.

Kussies Ellen en natuurlijk van Ruald

PS Bedankt voor je kaartje

• 15 Maart 2007 - 16:16

Ellen En Ruald:

Oja lisette, bedankt voor je sms met Ruald zijn verjaardag. leuk dat je eraan gedacht hebt ondanks de drukte.

Nou we sms, mailen chatten hyves, kortom we houden contact.

xx

• 15 Maart 2007 - 19:47

André En Elly:

Hallo meiden,
    Leuk dat je nu ook de omgeving gaat verkennen.
    Dat zijn ook bekende watervallen voor ons maar dat zei je al over de telefoon.(Thomson falls)
    Had je de zoom gebruikt voor die grote krekel?
    Nu nog de eerste huisslang!
    Heb je ook al de Zuidafrikaanse biltong geproefd?

• 16 Maart 2007 - 15:32

Désirée:

Hallo meiden! Het gaat jullie zo te zien heel goed - genieten maar! Ik probeer zoveel mogelijk jullie berichten van de site te halen en die elke maandag in de klas op te hangen - Zo blijven we jullie volgen. Veel plezier en jullie horen wel weer van groep 6!

• 17 Maart 2007 - 10:31

Eva:

Hallo beide! zo te zien vermaken jullie je prima, Beetje wijn drinken, mooie dingen doen, puzzelen.... Moeten jullie ook nog werken? Toch lullig van karel de krekel dat hij jullie zo uit je slaap houdt. Hadden jullie nu maar Tim bij de hand gehad, die draait zich niet om voor een paar insektjes. Hihi. Wij zijn nu de zomervakantie aan het plannen.... Zuid-afrika staat ook op het lijstje.. haha, dus wie weet.... Liefs Eva en Frederik

• 17 Maart 2007 - 13:21

Chantal Marco:

hai lisetje
    lief al die kindjes lekker plezierig met de puzzels aan het spelen.
    maar ik vind die baby wel heel schattig,kan je die niet mee nemen naar hier haha.wat een popje.maar jullie hebben het lekker naar jullie zin.die hangmatten lijken ons ook wel heerlijk liggen.
    maar genieten jullie maar lekker voor je het weet is het augustus hihi.
    nou groetjes aan tinka.
    dikke kuzz voor jou!!!!

• 18 Maart 2007 - 20:05

Fam. Mollink:

En ja hoor ook wij hebben de site gevonden. Erg leuk om jullie te volgen.Vooral de foto's zijn erg leuk. We blijven jullie zeker volgen. Heel veel plezier en groetjes van René,Marja,Bram en Fleur.

• 26 Maart 2007 - 16:49

Mieke:

Hoi Tinka en Lisette,
    Wat ziet het er allemaal goed uit, behalve jullie voeten dan. Jullie zullen wel voldoening hebben in wat jullie allemaal doen. Bedankt voor de leuke kaart. Enne....ik heb straks een slaapkamer over dus is er voor mij ook nog zo'n schatje? Mag wel wat ouder zijn ongeveer een jaar of 30 ;-) Jullie zullen best een band opbouwen met al die kindjes, lijkt me straks moeilijk als jullie gaan verkassen. Aan de andere kant is er in mei weer een nieuwe uitdaging. En......de komst van de ouders natuurlijk, fijn vooruitzicht.

Tara en Jasper zijn regelmatig naar de winkels om zich te orienteren. Ze zien veel mooie dingen. De fundering ligt dicht, dus nu beginnen ze met de opbouw. We volgen jullie en zijn benieuwd naar de volgende foto's en berichten.
    Groeten van ons allemaal

• 26 Juni 2007 - 17:20

Pastoorvanarsschool:

hallo tinka en lisette hoe gaat het daar hier gaat het goed.het is vakantie voor ons voor somige schole niet.maar geniet er nog van daar in afrikan.groetjes briechell en van de hele klas.doeiiii en veel plezier daar.kusjessssss