Echte Afrikanen!
Door: Tinka en Lisette
Blijf op de hoogte en volg Tinka en Lisette
03 April 2007 | Zuid-Afrika, Pietermaritzburg
Die vlechtjes was een heel gedoe, maar goed, wie mooi wilt zijn moet pijn lijden en we moeten toch een beetje inburgeren hier!
Voorafgaand hebben we ons haar geverfd van de week omdat we een egale kleur wilden hebben die past bij mooie extensions.
Zondag was het dan zover. We kwamen om half 11 bij de kapper. Hij, Frank, nam ons mee naar de extensionwinkel. Hier gingen we met de combi naar toe, want hij vond het te warm om te lopen. Per persoon hebben we drie zakken met extensions gekocht, dit was erg goedkoop, 5 Eeuro!
Om 11.00 uur zaten we klaar op de kapperstoel (een klapstoeltje) om gevlochten te worden. Ze namen steeds een klein stukje eigen haar met erg veel extensions. We dachten beide even "Ooh wat gaat dit worden!" Halverwege waren de extensions op...probleem! Frank haalde snel nog twee pakken en daar hebben we het mee gered. Na 7 uur zitten, zonder eten en drinken en met veel pijn in de billen (we wilden even hele dikke billen hebben) is het resultaat erg mooi geworden. Wanneer we het los hebben zijn we net Bob Marley, dus dat doen we maar niet. Vast zien we er echt uit als Afrikanen. De reacties op straat zijn ook erg leuk. Een Afrikaan zei al: " Hey two white women with black hair, How come?"
Ook zeggen voorbijgangers op straat en in de supermarkt, dat we erg mooi haar hebben. De inburgeringscursus is geslaagd!
De vorige keer zijn we nog vergeten te vertellen dat we Jenny hebben vervangen in de creche. Dit was ergens erg leuk, maar ook heel vervelend. De kinderen spreken Zulu en weinig Engels en wij net andersom. Ze zijn helemaal niets gewend en hebben geen structuur. Erg vervelend voor ons als Westerlingen. Ze luisterden voor geen meter en huilden de hele ochtend. Hiervan zijn we snel genezen en bieden verlopig niet meer aan om te helpen, jeetje wat een ramp!
Verder zijn we deze week veel naar het centrum geweest om lekker te shoppen. Het is hier erg mooi. We kijken op straat onze ogen uit. De omgeving, de bergen, de weinige blanke mensen, de vrouwen met kilo's op hun hoofd en mensen die op straat telefoneren aan een kraampje.
Zaterdag zijn we naar de wijnproeverij terug gegaan want zij hielden een feestje. We hadden in de planning om dit met Mark en zijn collega's te doen, maar hij meldde zich ziek. Wij gingen dus alleen met Narisha en Tracey. Twee erg gezellige meiden, totaal verschillend maar daarom erg leuk om mee te kletsen.
Gister zijn we lekker naar de schoonheidspecialiste geweest. We hebben daar twee behandelingen gehad. Een heerlijke face-cleaning en een back-neck-massage, heerlijk! Erg leuk zo`n dagje want we waren maar 17.50 Euro kwijt voor anderhalf uur. Voor herhaling vatbaar dus.
Vanochtend hebben we weer een bezoek aan het ziekenhuis gebracht met een nieuw 5-jarig meisje, Thandila. Een erg leuk meisje wat als moedertaal Engels heeft. Dat is voor ons erg leuk, want we kunnen hele gesprekken met haar houden. Ze kletst je de oren van de kop. We kunnen veel van haar leren qua taal.
De plannen voor de vakantie worden ook steeds concreter. De eerste safari is al geboekt met de gastouders van Cees en Matthijs. Zij zijn hier vorig jaar geweest voor buitenlandstage van de Pabo. We kijken hier erg naar uit!
Dat was onze week weer, op naar week zes!
Weer bedankt voor jullie berichtjes en natuurlijk voor de kaartjes en brieven. Echt heel erg gaaf om post te ontvangen. Dankjulliewel!
03 April 2007 - 12:01
Paul:
Hey Afro's
Wat een gave nieuwe foto's, had ze nog niet allemaal gezien. Wat een kop met vlechtjes, Liset, staat je goed :-)
En nog bedankt voor je leuke kaart!!
Have fun,
Gr Paulus -
03 April 2007 - 12:06
Tess:
hee echt wel vet dat kapsel :D
volgens mij redden jullie t daar nog wel n tijdje met zn tweetjes.
Hoop dat jullie vakantie erg leuk word!
xx Tess -
03 April 2007 - 12:50
Bruder Tim:
Eejs eejs zussie!!
tijd gaat snel hier! volgens mij gaat het nog sneller daar ofniet!
Al die party's en verwennerij daar is oneerlijk!!! Even snel langs de wijnproeverij en dan zat worden(stinkerds).
Het is nu defenitief dat we naar ieland gaan! Het enigste is nu nog of we gaan rijden of vliegen! En waar we gaan verblijven in ierland. Het gaat ook goed op stage! Ik mag nu een uitstapje organiseren naar de dierentuin. Een opdracht voor school waar echt veel bij komt kijken.
Oja bij vergeten te zeggen:P! Ziet er niet uit zoon afro kapsel hahah.
Veel plezier en groeten aan lisa(lisette).
Je bruder! -
03 April 2007 - 13:19
Jac:
Hey meiden,
De vlechten in jullie haar zien er goed uit. Het slapen lijkt mij iets lastiger. Maar ja je moer er iets voor over hebben.
Vanmiddag jullie post ontvangen en het programma zier er geweldig uit, we hebben er echt wel zin in.Ik bel je nog Lisette om een en ander door te geven. Liefs Jac
03 April 2007 - 13:24
Niels:
Hey lieve schatten,
Zo te zien gaat alles goed daar!
En vermaken jullie je prima.
Dat haar is wel heel apart zo, neem het maar niet mee naar huis!! zonder die dingen zie je er mooier uit!!
We smsssen en bellen weer!
Dikke Kus
03 April 2007 - 15:03
Ans Mariet:
Hallo Tinka & Lisette
Wat leuk al die uitstapjes, naar de kapper en de schoonheidspecialiste. Laat Tim en Niels maar kletsen, jullie zien er goed uit.
Benieuwd naar jullie volgende verhalen en foto's. Groeten uit Stokkum
Ans & Jan Mariet -
03 April 2007 - 16:31
Anja Vermeulen:
Hoi meiden,
Superleuk die haren. Fijn he, dat je het nuttige met het aangename kunt doen. Jullie moeten er vooral lekker van blijven genieten. Als we jullie zo zien begint het gevoel voor de zon wel erg te knagen.
Groetjes van John, Anja, Tessa en Elwin. -
04 April 2007 - 07:48
Past. Van Arsschool:
hallo die haar van jullie was heel leuk was ik maar jullie dat wil ik ook!!!
veel succes
groetjes meryem -
04 April 2007 - 07:59
Mara:
Hoi hoe gaat het? Met ons gaat goed!
Vinden jullie het daar leuk?
Hoeveel kinderen zijn er daar?
Groetjes Mara -
04 April 2007 - 09:08
Jamy:
Hey chicks,
ziet er super goed met die vlechten! Maar dat wisten jullie al dat ik het tof vond! Geniet maar lekker van de massages etc. Wij gaan wel gewoon aan het werk hier in NL! haha!
Dikke kus Jamy -
04 April 2007 - 09:17
Margret:
hoi african chicks
fantastisch dat haar. de meiden in de klas zeiden al: dat doet wel zeer juf!
maxime zag de fotos van de bruine kindjes, en zei: zo zag ik er ook uit!
de bananen riepen ook veel herinneringen op, mijn vader plukte ze uit de boom voor mij ,juf. leuk he.
groetjes xxxxx brief is onderweg! -
04 April 2007 - 09:50
Angelique:
hey tinka
hoe is ie? met mij goed.
leuk je haar wel zwaar of niet? lisette jou haar is ook heel leuk!!
bedankt voor het kaartje ik ben mijn dagen aan het aftellen nog 5 dagen werken en dan weer lekker naar huis!
egypte was echt heel leuk je hoeft daar niet bang te zijn dat je geen aandacht van de mannen krijgt hahaha.
wanneer hebben jullie vakantie??? hoop dat het leuk word.
nou tot schrijfs
dikke kus an
groetjes van remy -
04 April 2007 - 13:37
Chantal Marco:
hai hai
super gaaf bij jullie die haren.daar betaal je hier meer voor,kan je niet wat mee ritsen voor mij als jullie terug komen hihi.lisetje leuk truitje heb je daar aan.als je iets ziet van dat is echt iets voor chantal dan neem maar mee.maar alles gaat goed met jullie zie ik nog steeds.jullie vermaken jullie goed,mooi zo.nou we lezen wel weer hoe het veder gaat.groetjes en doei doei
dikke kuzz chantal marco -
04 April 2007 - 14:57
Charelle & Olga:
hai hai allebei
echt super leuk die vlechten in jullie haar, en jullie genieten lekker van massages en maskers enzo dus het gaat goed met jullie;)
-xxx- charelle en Olga -
05 April 2007 - 09:46
Linda:
Waaow! Wat veel vlechtjes!! Wat ik me nu afvraag is hoeveel het er eigenlijk zijn! 100? 200? Ziet er echt gaaf uit!
En al die verwennerij mag ook wel een keertje, toch? Of twee keertjes....of drie.. :) :)
Geniet ervan! -
06 April 2007 - 09:48
EuroSelectief:
Hallo lieve Tinka en Lisette.
Wat leuk een kaart van jullie voor op kantoor.Ellen gaan we straks echt niet missen hoor.(wel dus, maar veel plezier wanneer je moeder weer bij je is, groetjes Bep).Van ons allemaal vooral genieten, dikke knuffels van.
Bep, Ed, Marga, Cor, Patrick, Harry, Ronnie, Beer, Martin, May, Ellen. -
06 April 2007 - 11:32
Ans:
Hallo liset en katinka
Leuk jullie nieuwe verhalen .
de vlechten staan jullie goed.
Jullie vakantie schiet nu aardig op
nog veel plezier daa.
groeten ansenMaarten -
06 April 2007 - 11:39
Anne:
hoi meiden!
Leuk jullie nieuwe verhalen .
de vlechten staan jullie goed.
kan me voor stellen dat je daarna van die stijfe billen had hehe.
maar indd wie mooi wil zijn moet pijn lijden.
jullie zijn nu echte afro's.
Super om al die foto's weer zien.
X anne (je nichtje) -
06 April 2007 - 18:38
Jaap, Hennie En Kids:
Hallo Tinka en Lisette,
Wat knap dat jullie dit allemaal ondernemen.
Leuke, indrukwekkende site hoor. Al die kindergezichtjes. We zullen het tweede paasdag zeker nog over jullie hebben tijdens de bruch van Jan,Jaap en Reiny.
Tinka, je zult Niels wel missen , maar ik denk dat de tijd voorbij vliegt.
Hartelijke groeten van ons allemaal uit Coevorden(waar de zon ook eindelijk een beetje schijnt),
Jaap, Hennie, Remke, Dennis, Aniek, Peter en Mart -
07 April 2007 - 08:17
Janneke:
Hi Meiden!
Weer een leuk verhaal... En wat ziet jullie haar er mooi uit!Prachtig...!
Jullie zijn gewoon miljonair daar!Jeetje wat een goedkope prijzen!Zal wel heel anders zijn straks in Miami... ;)
Fijne tijd en ik wacht tot het volgende verhaal!
Kus xxx -
08 April 2007 - 07:53
André En Elly:
Hallo dames,
Na onze vakantie naar de Dom.Rep. jullie verhalen en foto's weer bekeken. We hebben een beetje zon en jammer genoeg veel regen gehad net zoals jullie nu wat regen hebben. Als jullie terug komen
hebben jullie dan weer gewoon haar?
Het is wel even een beetje wennen.
Groetjes André en Elly -
09 April 2007 - 20:36
Hennie & Steffi:
Hallo Tinka en Lisette ook natuurlijk,
leuk om te lezen dat het goed met jullie gaat en dat jullie van alles genieten.
Hier is ook alles goed, het schieten in Stokkum met Tim en zijn vrienden vanmiddag was gezellig en de beste heeft gewonnen HAHA!!!
Laat je haren maar zo is lekker makkelijk voor volgend jaar carnaval (alleen nog een bruin gezicht maken en je bent klaar).
Nou we blijven jullie volgen.
Groetjes en knuffels -XXX-jes Pap en Steffi en natuurlijk ook Nadine. -
10 April 2007 - 15:38
Meta:
hallo dames
ik heb net de foto's bekeken en wat zien jullie er stralend uit je benen kunnen nog wel wat zon gebruiken Tinka die zijn net zo wit als de mijne.en dan lekker verwennen door de schoonheidsspecialiste doet jullie goed (( ik ga morgen me laten verwennen)) heerlijk!!
hier schijnt het heerlijk weer te worden deze week rond de 20 graden, maar dat moet ik eerst nog maar eens zien. nu is het frisjes.
het gaat jullie goed geniet ervan en tot mails.
11 April 2007 - 19:47
Wouter En Anke:
Eeeey nichie!!
Leuk dat jullie t naar jullie zin hebben.
De foto's zien er in ieder geval gezellig uit:)
Heel veel plezier nog daar, en lekker genieten nog he!
groetjes en kus van Wouter en Anke
12 April 2007 - 16:03
Jan Ubing:
hoi lisette na al die mooie verhalen van je moeder ben ik ook maar eens gaan kijken maar volgens mij heb je het goed naar de zin daar. verder wens ik jou nog een hele leuke tijd daar groeten jan/ sinterklaas -
30 April 2007 - 09:22
Suzanne:
heeej tinka
Wat gaaf dat haar!!
zeker wel lastig wassen?
Volgens mij genieten jullie met vollen tuigen, met al die wijn en een lekkere massage!!!
Ik ben benieuwd naar jullie volgende verhaal!
groetjes en een hele dikke knuffel XXX
je nichtje suus