Nog steeds lekker vakantie!
Door: Tinka, Lisette, Ellen, Reinhold en Jac.
Blijf op de hoogte en volg Tinka en Lisette
24 Mei 2007 | Zuid-Afrika, Hermanus
Daarna kwamen we aan in Port Elizabeth, een grote en mooie stad. Van onze gastvrouw kregen we een leuke rondleiding. We hebben mooie gebouwen gezien en wat historie van de stad gehoord.
Helaas is het weer erg omgeslagen. We hebben de laatste dagen veel regen gehad en extreme kou, voor Afrikaanse begrippen. Tijdens de reis zagen we zelfs sneeuw op de bergtoppen. Gelukkig schijnt nu het zonnetje weer. Maar we moeten er toch aan wennen dat het hier winter wordt.
Tijdens onze rit naar Knysna kwamen we langs de hoogste brug waar je vanaf kunt bungee-jumpen. Hier konden we natuurlijk niet zomaar voorbij rijden. Dus besloten we toch maar een sprong te wagen.
Dit was echt gigantisch gaaf. Wat een adrenaline kick!
Alles werd gefotografeerd en op dvd opgenomen. Leuk om weer terug te zien dat je zo'n hoge (216 meter) sprong hebt gemaakt.
De overnachting in Knysna was regenachtig. Daarom dachten we dat de olifantenrit de volgende dag niet door kon gaan. Maar gelukkig scheen de zon 's ochtends weer en hadden we een prachtige
rit op de olifant. Het zat niet echt comfortabel, maar het was een super ervaring. Het voeren als beloning was ook leuk. Met je hand in z'n mond is toch best spannend.
Vandaag zijn we in Hermanus. Jammer genoeg is het buiten het walvissen seizoen, anders hadden we die ook nog kunnen zien. Straks rijden we door naar Kaapstad. We nemen de toeristische route langs de wijnvelden. In Kaapstad blijven we nog vier dagen om daar alles te bekijken.
Dan zit het er voor onze ouders alweer op. Wij hebben dan nog twee maanden te gaan.
We hebben inmiddels contact met verschillende projecten voor vrijwilligerswerk. Hopelijk wordt het wat.
24 Mei 2007 - 09:02
Arjanne:
Ooh als ik dit lees en zie.... way zijn jullie aan het genieten zeg!!! En dat bungee-jumpen!?!? Wat een ervaring joh!
Nou Kim en ik hebben gisteren onze afstudeerpresentatie gehad en het ging echt goed!! Iedereen was enthousiast en tevreden, zo gaaf! We bevatten het alleen nog niet helemaal haha.
Tinka, ik weet niet of ik morgen nog op de computer ben dus ik doe het nu vast... GEFELICITEERD MET JE VERJAARDAG!!! Wel erg leuk hè dat je moeder er nu bij is!
Nou meiden, geniet er nog van nu jullie ouders er nog zijn. Hopelijk vinden jullie straks een nieuw, leuk project en laat dan snel een adres weten! :)
Groetjes xxx Arjanne -
24 Mei 2007 - 09:30
Rachel:
Hey Chickies,
Alles nog steeds goed met jullie? Met mij wel hoor, en de rest ook. Hoe was t bungeejumpen? Tink, je kijkt wel heel bang hoor!! hehe ;)
Pfff ik heb deze week examens :( Dinsdag had ik practicum examen van laboratorium, geslaagd met een 8. Morgen, op jou verjaardag heb ik mijn laatste examen, een mondeling van 5 vakken.... Ohoh,.. dus ga weer snel verder met leren.
Tink,
Fijne verjaardag alvast!! Groetjes aan je mammie.
Kus, Rachel -
24 Mei 2007 - 09:40
Loes:
hey!!
het klinkt echt allemaal zo vet wat jullie aan het doen zijn. dat maak je niet zomaar een tweede keer mee!
ben benieuwd naar alle foto's van jullie vakantie!
geniet er nog ff goed van de laatste dagen en ik hoop dat het weer weer iets beter wordt voor jullie, hier in nederland is het in ieder geval behoorlijk zomers!
en Tinka: alvast gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag morgen, ik zal voor je zingen!!!
xxx loes -
24 Mei 2007 - 10:02
L!nda:
Jeej! Ben ik ook een keer een van de eerste.
Ooow meiden, wat een lef heej!! Ik zou het echt niet durven!! Echt heel stoer van jullie!
En van die olifanten ook heel erg gaaf. Jaloers!! ;)
Geniet er maar lekker van!
24 Mei 2007 - 10:11
L!nda S:
Net even de foto's van vorig bericht bekeken. Echt gaaaf! De giraffen op de weg!
Leuk om Keith en Marijke weer op de foto te zien.
Op dat balkon in Uvongo hebben Cees, Matthijs, Marion en ik ook ontbeten, grappig joh!
Oja Tinka; Alvast gefeliciteerd en een fijne verjaardag morgen! -
24 Mei 2007 - 11:39
Angelique En Remy:
hey tinka
echt te vet dat bungiejumpen heb ik ooit in een smart gedaan maar was niet zo heel hoog haha.
ik wil je al vast een hele fijne verjaardag wensen.
heel veel liefs en een dikke zoen angelique en remy -
24 Mei 2007 - 12:31
Lies:
Vet hoor!!!!! -
24 Mei 2007 - 12:49
Marleen:
Zo jullie hebben echt een vette vakantie zo te lezen! Alleen het bungeejumpen zou ik NOOIT doen. Lijkt me veel te eng brrrrrrrrrr. Maar respect dat jullie het gedaan hebben. Alleen jammer dat Reinholt niet mee is gesprongen ;)
Ik lees dat Tinka morgen jarig is! Alvast gefeliciteerd meid!
Nog een fijne reis
x Marleen -
24 Mei 2007 - 13:24
Liza:
WOOOW, wat stoer dat jullie dat hebben gedaan!! Ennuhh supervet rijden op een olifant!! Jullie hebben het zo te horen nogsteeds erg goed naar je zin!! Houden zo. Geniet nog ff van je ouders. En daarna nog twee maanden van je vrijheid ;)
Kuzz -
24 Mei 2007 - 13:25
owjaah!! ennuhh happy B-day morge he:D!! GEFELICITEERD!!! -
24 Mei 2007 - 16:10
Ans :
Wat een super vakantie hebben jullie
omte zien en te horen.
Dat bungeejumpen lijkt me dood eng ,Leuk om weer het een en ander te le
zen Nog veel plezier verder en Tinka al va
st gefeliciteerd met je verjaardag. -
24 Mei 2007 - 16:10
Tess:
Wauw!! volgens mij ga ik ook maar eens naar afrika ooit... al die ervaringen van jullie. En vooral t bungeejumpen natuurlijk, goed zeg!
Hier is alles n beetje druk, examenweek voor de boeg enzo...maar k overleef t wel :)
In ieder geval geniet van de laatste dagen van jullie vakantie!
XXX -
24 Mei 2007 - 16:11
Jola:
Tinka, Lisette, Ellen, Jac en Reinhold,
Wat een avontuur maken jullie allemaal mee, Tinka, heb je het wel droog gehouden met bunjee jumpen, haha.
Ik wens jullie de laatste dagen nog veel plezier met jullie familie en de meiden nog 2 leuke maanden in "South Afrika man"
Hartstikke bedankt voor jullie kaart, was een leuke verrassing !!
Tinka, alvast van harte gefeliciflapsteerd met je verjaardag, ik zal morgen aan je denken en neem een lekker neutje!!
Als je terug bent moet je inderdaad een keer met je mams en je broer naar Amersfoort komen.
Veel liefs en een knuffel voor jullie(ook van Erik)en tot het volgende avontuurlijke verhaal.
Jola -
24 Mei 2007 - 17:00
Anne:
Ey lizet!
Wat super man dat bungiejumpen.
Dat lijkt me echt super eng.
dat had niet gedurfd.
Ben benieuwd hoe de film er uit ziet.
Wat klinkt allemaal lekker die vakantie.
Jammer van het weer maar als je maar geniet daar gaat het om.
xxx nog veel plezier
24 Mei 2007 - 17:19
Maik:
tinkaaaaaa!!! (en lisette!!!!!!) hoe is het daar?? wat VET dat je bungee hebt gesprongen!! en dan zo hoog woah... niet verwacht dat je dat zou durven ;-) nou niels telt de dagen al af hoor... ik wens je alvast een hele fijne verjaardag en tot snel!!
xxx maik -
24 Mei 2007 - 17:31
Anja Vermeulen:
Hoi allemaal,
Willen jullie niet zo eng doen!!
Tinka ik hoorde je hier gillen. Super dat jullie het nog steeds zo leuk hebben.
We hopen voor jullie dat je de komende dagen nog een leuke plek vinden om je vrijwilligerswerk te kunnen doen.
Een hele fijne verjaardag morgen. De knuffel geeft je moeder wel aan je van ons.
Maak er een leuke dag van.
Veel liefs van John, Anja, Tessa en Elwin -
25 Mei 2007 - 08:19
Paul:
Bungeejumpen, vet hoor!!
Veel plezier in Kaapstad! -
25 Mei 2007 - 09:15
Ans Mariet:
Hallo dames en ouders,
Wat leuk dat jullie ons op de hoogte houden van jullie vakantie, nog veel plezier de laatste dagen.
Nou dat bungeejumpen is niet voor mij hoor, wat spannend dat jullie het gedaan hebben.
TINKA EEN FIJNE VERJAARDAG WE DENKEN AAN JE EN GENIET ER VAN MET ZIJN ALLEN.
Groetjes Jan & Ans Mariet
p.s. hopelijk hebben jullie snel een nieuw project.
25 Mei 2007 - 11:51
Holger:
Hey tinka en lisette,
Egt vet dat jullie zijn wezen bungeejumpen. Was cker wel eng :P?
Tinka voor jou VAN HARTE GEFELICITEERD met je verjaardag!!!!
Nu ben je weer een jaartje ouder dan mij.
Khoop dat je er een leuke dag van maakt.
Doe de groeten van mij aan de rest.
En nog veel plezier de komende tijd
Groeten van Holger. -
25 Mei 2007 - 15:03
Ruben En Sabine:
hoi Tinka,
Gefeliciteerd met je verjaardag. We hopen dat je een fijne dag hebt, maar zo te lezen gaat dat wel lukken. Nog een hele fijne vakantie,en nog veel succes met de laaste 2 maanden.
groetjes en dikke kus Ruben en Sabine. -
25 Mei 2007 - 20:11
Petra:
hey tinka,
heel hartelijk gefeliciteerd met je 21ste verjaardag!!!
veel plezier nog op vakantie en succes met het zoeken van nieuw vrijwillegerswerk!
lieve groetjes,
petra -
26 Mei 2007 - 15:20
Oma Luijks:
Lieve lisette!
hoe gaat het met jullie?
Ik ben de zaak aan bekijken bij ruald en Ellen thuis.
We zijn verjaardag aan het vieren.
Ben alles aan het bekijken.
Ik\geniet van de mooe verhalen en de foto''s.
Wens jullie nog heel veel plezier.
groetjes kuz Oma luijks -
26 Mei 2007 - 17:07
Mieke En Tara:
Erg leuk hoor om de verhalen te lezen maar helemaal om foto's te kijken!! Gaaf hoor al die beesten! Heb je een leuke verjaardag gehad Tink? Wat zou jij hebben gegild met dat bungyjumpen!! hahaha Ik zou dat nooit doen. Wel stoer van jullie! Geniet er nog ff van met mams en de ouders van lisette! 1e verdieping van het huis is klaar, vloer 2e verdieping ook! Kan niet wachten om alle meubels te kopen!! Geniet er nog lekker van en heel veel plezier!
Hey El wat heb ik nou gezien? Je bent iets verder dan de knieen de zee in gelopen! haha mag in de krant!
Liefs van Mieke, Tara en de rest van de familie! xxx -
26 Mei 2007 - 18:18
Kim:
Hee meiden!
Wat een ontzettend stoer verhaal weer zeg! :D Echt super gaaf! Stelletje bikkels zijn jullie! ;)
Tinka --> Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Dat is ook bijzonder, een feestje in Afrika! Haha, dat is eens wat anders he?;)
Ik las dat Ar al vertelde over onze presentatie, ging inderdaad er goed! YEAH!
Ik hoop dat jullie je nog erg vermaken daar, maar dat zal ongetwijfeld wel!
Geniet ervan meiden! Liefs vanauit Nederland,
xxx Kim -
27 Mei 2007 - 10:24
Charelle:
hai meiden
wauuuww echt stoer dat bungeejumper :P wel erg hoor of niet :P groetje verder nog aan jac reinhold en ellen namens mij en mijn moeder :) have funn !! -
27 Mei 2007 - 10:48
André En Elly:
Hallo allen,
We hebben genoten van de mooie foto's en het is leuk om te zien dat Ellen ook geniet.
We hadden nooit verwacht dat Tinka de sprong zou wagen want we hebben zelf op de bewuste brug gestaan en de jumpers gezien en dat het heel diep is.
We hopen dat jullie nog een paar mooie dagen samen krijgen en dat jullie een passend project kunnen vinden voor de volgende maanden.
We kunnen niet wachten om de vakantieverhalen van Ellen te horen.
Groetjes André en Elly
27 Mei 2007 - 13:00
De Witjes:
Hoi Allemaal,
Wat een gave foto's van de kindjes en de dieren en dat jumpen is te gek!!! Moedig hoor! Tinka we hopen dat je ons verjaardags smsje hebt ontvangen. Maak er nog een paar te gekke dagen van en wij hopen dat jullie nog een leuk project vinden.
Dikke knuffels voor jullie alle.
de Witjes. -
27 Mei 2007 - 19:24
Sandra:
Hey meiden en fam,
Zoals altijd weer een super leuk verhaal en erg leuke spannend uit ziende foto's.. Nog steeds lekker aan ut genieten en ddan nu ook nog eens met jullie ouders er bij..heerlijk dat dat kan..Wel jammer dat hun ook weer terug naar ons niet zo groen en koud kikkerlandje moeten...
Hopelijk lukt het allemaal met een volgend project te vinden zou erg jammer zijn als dat niet ging..
We blijven via deze site en via jamy op de hoogte....
Nog heel veel plezier en succes daar..
en tot over ong 2 maanden
dikke kus Sandra -
28 Mei 2007 - 19:14
Truus Van Der Perk:
Hallo Tinka,
Alle kaarsjes uitgeblazen? Alsnog gefeliciteerd!
Wie had ooit gedacht, dat jij en Ellen nog eens op een olifant mijn huiskamer zouden binnen rijden !
Prachtige foto's en geweldig om te zien, dat jullie zo genieten.
Ook eerdere berichten en foto's laten mooie, gezellige en om te lachen momenten zien, maar ook de serieuzere en ontroerende.
Indrukwekkend.
En dan bungee-jumpen! Wat een lef,
neem álle petjes voor jullie af!!
Heel veel succes, een fijne tijd met nog meer moois en lieve groeten voor jullie allemaal,
Truus