Laatste dagen in Kaapstad.
Door: Tinka en Lisette.
Blijf op de hoogte en volg Tinka en Lisette
30 Mei 2007 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Vrijdags zijn we naar de Tafelberg geweest. Dit moesten we meteen de eerste dag doen omdat het daarvoor goed weer moet zijn. De Tafelberg was prachtig. We gingen met een kabelbaan omhoog. Het uitzicht was fantastisch. We konden zelfs Kommetjie zien liggen.
Daarna hebben we een bezoekje gebracht aan Robbeneiland. Hier heeft Mandela 27 jaar gevangen gezeten. Leuk om te zien maar verder niets bijzonders.
Tinka mocht kiezen waar we die avond aten, want het was haar verjaardag. We gingen naar de "Spur", waar ze hard voor Tinka hebben gezongen. Bedankt voor alle felicitaties op de site en via de telefoon.
Zaterdags zijn we naar het centrum van Kaapstad geweest. Daar hebben we s'ochtens eerst lekker gewinkeld en daarna hebben we met een "CityTour-Bus" een rondje gereden.
Zondag zijn we naar Kaap de Goede Hoop gereden. Onderweg kwamen we leuke marktjes tegen waar we weer vele souvenirtjes hebben gekocht!
Capepoint was erg hoog, mooi om zo over de zee te kijken. Kaap de Goede Hoop was ook leuk om te zien.
Daarna zijn we doorgereden naar Simon's Town om de pinguins te bekijken. Erg lachwekkend hoe die beestjes lopen.
Maandag hebben we de wijnroute gereden en wat gegeten in Stellenbosch. En dat was alweer de laatste echte volle dag met onze ouders.
Dinsdag ochtend zijn we vroeg vertrokken om de auto weer in te leveren. Dat zal even wennen zijn, weer twee maanden zonder auto!
Daarna hebben wij een ticket geboekt naar Port Elizabeth waar wij de komende twee maanden door gaan brengen. We gaan hier werken bij een organisatie genaamd: Imbewu.
Daarna was het weer tijd om afscheid te nemen. Dat blijft toch altijd vervelend. Stiekem wilden we eigenlijk mee naar huis, maar we weten dat de komende tijd ook nog leuk gaat worden. Al is het wel weer even wennen aan de nieuwe omgeving en de nieuwe mensen.
30 Mei 2007 - 11:03
Angelique En Remy :
hey
zo te horen nog een hele leuke tijd gehad met jullie ouders ik hoop dat het afscheid niet al te moeilijk was.
wat gaan jullie precies doen bij Imbewu. is het weer net zo iets als dat vorige??
en hebben jullie al een adres waar wij iets naar toe kunnen sturen zodat het er op tijd is?
ik hoor het allemaal wel tot snel
heel veel liefs
an en remy
ps. is de drop al op?? -
30 Mei 2007 - 11:04
An:
oja trouwens leuke foto's -
30 Mei 2007 - 11:19
Sandra:
Hey dames,
Ja afscheid nemen is zwaar, en het weer zien van jullie ouders (en vrienden in Ned)is dan pas weer over 2mnd of hoelang bleven jullie nog daar?
Wel fijn om te horen dat jullie weer een project gevonden hebben.
Ja wat gaan jullie daar doen????
Hopelijk leuke dingen en krijgen jullie weer veel te zien van hun cultuur.
En vreemde beesten in jullie kamer, wat weer gillen wordt!!!
Ik (wij) blijven jullie volgen..
Succes verder daar en het gaat jullie goed.
En dat wennen van die omgeving en mensen komt ook wel goed...
Groetjes Sandra -
30 Mei 2007 - 11:50
Monique En Herm:
hoi hoi ik heb net even alle foto's bekeken nog een keer echt leuk hoor maar dat springen laat ik wel aan jullie over mij te eng nog veel plezier de komende maanden -
30 Mei 2007 - 16:43
Anja Vermeulen:
Hoi meiden,
Weer even een berichtje van deze kant. Jammer dat jullie vakantie er weer opzit. Maar dit is ook weer geweldig om op terug te kijken. Jullie hebben echt veel gedaan in die drie weken!
Wat gaan jullie de komende tijd doen. Is dat ook weer een weeshuis? Hopelijk wordt het ook weer een mooie, leerzame tijd. Maar vooral een tijd om van te genieten. Dit alles kunnen ze jullie niet meer afnemen.
Jammer voor jullie dat je ouders weer weg zijn. Maar ik moet zeggen dat ik Ellen wel heb gemist. Ze zal wel veel te vertellen hebben.
Nou meiden, weer heel veel plezier toegewenst. En als jullie een adres hebben laat het even weten.
Groetjes en tot horens
John, Anja, Tessa en Elwin. -
31 Mei 2007 - 08:45
Anne:
Ey lizet!
Jammer dat de vakantie er weer opzit.
het zal wel lastig zijn geweest om weer afscheid te moeten nemen kan me voor stellen dat ej eerst dacht ga lekker me.
Maar dan ga je al wat nog komen gaat in mooie afrika missen.
Nog heel veel plezier.
XXXXX
p.s.Tinka van harte nog met je verjaardag.x
31 Mei 2007 - 13:17
Nancy:
Dag Tinka en Lisette,
Ik ben een collega van Reinhold en hij wees mij vanmorgen trots op de foto's op jullie site. Ik heb veel foto's met een big smile bekeken en zie aan alle kanten dat jullie een leuke vakantie hebben gehad. Veel succes met jullie verdere plannen.
Groetjes! -
31 Mei 2007 - 13:32
Reinhold:
Terug in Duiven na drie fantastische weken is het leuk om via de berichten en de foto's terug te kijken op de mooie tijd die we met z'n vijven hebben gehad.
Foto's zijn dan mooi maar kunnen toch maar voor een deel 'verwoorden' wat je meemaakt. Ik kan iedereen verzekeren dat het in werkelijkheid nog indrukwekkender was dan dat de foto's aangeven.
Meiden, bedankt voor de fijne tijd en veel succes bij de nieuwe start in Port Elizabeth. -
31 Mei 2007 - 13:59
Xander:
Hallo Tinka
Ik heb jullie foto's gezien, wat heb jij het daar naar je zin.Mag ik ook een vakantiekaartje van jou. Graag met een leeuw erop.
X X van Xander
Xander Rohr
Van der Hoevenstraat 33
6931 DA Westervoort
31 Mei 2007 - 16:46
Janneke:
Allemaal weer super meiden!!
Geniet nog lekker de laatste twee maanden!
Liefs Janneke -
31 Mei 2007 - 20:12
Theo Overgoor:
Lisette,
Van je vader vanavond een heel verhaal gehoord over jullie activiteiten in de bush. Geweldig alleen de verhalen al. Het gaat jullie goed heb ik gehoord. Succes met jullie nieuwe werkopdracht en nog veel geweldige dagen voor jou en Tinka.
Groet Theo en Loes -
01 Juni 2007 - 15:28
Rogier:
Hey lizzy en Tinka. Leuke verhalen allemaal! echt leuk...nog bedankt voor de kaart die je hebt gestuurd...Schandalige is dat ik weinig heb laten horen van mezelf! shame shame shame! Afgelopen weken moest ik de kroeg runnen ivm vakantie van mn baas en school heb ik al mn herkansingen af..dus ben bijna klaar om op stage te gaan. Wordt waarschijnlijk oktober ongeveer.
Vanav komt Jamy gezellig naar leeuwarden. Vanav blijft hij waarschijnlijk bij Marleentje slapen en morgen gaan jamy en ik Leeuwarden onveilig maken. Lol gegarandeerd! Jammer dat je er niet bij bent...maar ja dan moeten we maar een extra Biertje drinken voor jou! haha
Lieverd nog heel veel suc6 en ik beloof dat ik nu vaker een berichtje achterlaat!
dikke kus
Rogier -
01 Juni 2007 - 17:18
Nanda:
Ladies!
Wilde nog even melden dat dat me bungjee-jumpen echt superstoer lijkt! De rest ziet er natuurlijk ook mooi uit :)
Heel veel suc6 in Port Elizabeth!
Kus xx
03 Juni 2007 - 21:39
Bruder Tim:
Hallo zus en lisette!
Nog een dikke week en dan word je broer 18 ja! Helaas kan je er niet bij zijn. Je kan ook niet zien hoe de lesauto de eerste keer gaat aflsaan. Haha!
Mam heeft me de oren al van de kop gekletst over hoe geweldig het wel niet was en wat jullie allemaal mee hebben gemaakt. En zodra ik kan ga ik er ook echt heen.
Ben benieuwd hoe de nieuwe plek bevalt.
Groetjes je bruder xx -
05 Juni 2007 - 10:50
Niels:
Hai schatten
hier ook maar weer ff een berichtje van mij!
Hele mooie foto´s en verhalen hoor, maar dat wist je al want we smsssen nog genoeg!!
het einde begint gelukkig te naderen!
Heel veel liefs van mij! -
05 Juni 2007 - 10:52
Simone:
hey meiden , wat geniet ik toch elke keer weer van de nieuwe foto's en verhalen !! gweldig dat jullie er zo van genoten hebben dat de familie er was ! heel veel plezier bij imbewu , maar dat gaat best wel lukken met jullie.
groetjes simone , marcel , nadine en een dikke kus van anjo xxx